Telefon: 08-601 22 85

E-post: info@nsdackorekond.se

Adress:Augustendalsvägen 20, 131 52 Nacka

P_ZeroVi hjälper dig med ditt val av nya däck och sköter sedan montering och förvarar dina däck till nästa säsong på vårt däckhotell i Nacka Strand.

Innan montering på bilen balanserar vi också hjulen, en mycket viktig detalj. Dålig balans är en av de främsta orsakerna till för stort däckslitage, dessutom försämrar det bilens vägegenskaper och ger dålig komfort. Redan vid små fel i balansen minskar däckens livslängd med upp till 10 %, dessutom ökar slitaget vid obalans i däcken på mekaniska delar som spindel, lager och hjulupphängningar.

Din egen insats när du åker från oss med nya fräscha däck är nog så viktig: Håll koll på lufttrycket. Detta skall göras varannan vecka eller åtminstone en gång i månaden för att undvika onödigt slitage på dyra däck, tänk på att luft är gratis… Speciellt viktigt är det om du skall ut på längre resor och åka många mil motorväg.Tänk också på att kontrollera trycket när däcket är kallt, alltså samma temperatur som omgivningen. Skall du åka på skidsemester på vintern då temperaturskillnaderna kan vara stora mellan olika delar av landet, kan lufttrycket till och med behöva justeras under resans gång. Vid låg temperatur komprimeras luften i däcken, ett lufttryck på 2,0 bar i en omgivande temperatur på 20°C sjunker till 1,9 vid åtta grader och 1,6 bar vid -20°C.

Vi samarbetar med